Weöres Sándor Általános Iskola Újság
Keresünk s, majd
papírra vetünk.

MENÜ

 

 

Sziasztok!

Fejlesztem a weblapot és nagyon jó recepteket teszek fel.

Figyeljétek és főzzétek!

 

Nemsokára meglesznek a receptek úgyhogy figyeljétek.

 

Figyelem!!!

Az oldalon található receptek idővel lekerülnek.

Az oldalon található receptek késöbb a www.jorecept.freewb.hu oldalra fognak felkerülni.

Elkezdem a recepteket.Remélem tetszeni és ízleni fognak.

 

 

 

Oké.

Most atoml lusta vagyok ezért néhány tavaszi ételről lesz video.

 


 

 

 

 

 

Túl éltem a Minercraft ídőszakomat így itt egy kínai recept

 

kisebb normál

 

Sushi

Hozzávalók:

  • 22 dkg rövid szemű rizs
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 12,5 dkg nagyon friss lazac, tonhal vagy pisztráng
  • 1 meghámozott kicsi kígyóuborka
  • fél avokádó (elhagyható)
  • 4 norilap
  • wasabi tetszés szerint
  • 3 evőkanál savanyított gyömbér
  • japán szójaszósz a mártogatáshoz
  • wasabi, külön

 

A rizst hideg vízzel forrald fel, majd lassú tűzön főzd addig, míg a rizs magába szívja az összes vizet. Miután levetted a tűzről, lefedve hagyd állni még 10 percig. Keverd össze az ecetet, a cukrot és a sót, majd add hozzá a rizshez. Addig keverd, míg a rizs kihűl. A halat vágd vékony csíkokra. Az uborkát és az avokádót vágd körülbelül 5 cm hosszú gyufaszálnyi csíkokra. Tegyél egy norilapot zsírpapírra vagy egy sushialátétre fektetve. A rizs egynegyedét a norilap felére lapogasd a hosszabb oldal mentén, körben 2 cm-es szegélyt kihagyva. A rizs közepén teríts szét egy hosszú csíkban nagyon kevés wasabit. A haldarabok, az uborka, az avokádó és a gyömbér egynegyedét rendezd el a wasabicsíkon. A papír vagy alátét segítségével szorosan tekerd fel az aljáról a norilapot, hogy bezárja a rizst és a közepén a többi hozzávalót. A norilap széleit nyomd össze, ezáltal bezárod a tekercset. Ezután a noritekercset vágd 2,5 cm-es szeletekre. Tálaláskor tedd mellé a szójaszószt és külön a wasabit.

 

Asztali nézet